Tässä aivan ihana ohje pehmeille suklaakekseille. Ohjeesta tulee aika iso määrä keksejä, mutta nämä ovat niin hyviä että kannattaa tehdäkin paljon. Yksi tämän ohjeen ehdottomista hyvistä puolista on se että tämän taikinan voi pakastaa. Kun on kahvivieras tulossa tai muuten vaan tekee mieli hemmotella itseään hyvillä herkuilla, niin pakastimesta vaan keksitaikinaa esiin ja paistat pellillisen. Näin saat helposti ja vaivattomasti aina tuoreita ja lämpöisiä keksejä tarjolle sekä bonuksena ihanan pikkuleivän tuoksun kotiisi.

350g margariiniä

4dl sokeria

ripaus suolaa

3 munaa

5 1/2dl vehnäjauhoja

500g suklaata tai pähkinöitä rouhittuna

(kaakaojauhetta)

Vaahdota ensin voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen taikinaan. Lisää sitten suola ja vielä jauhot taikinaan nuolijalla käännellen. 

Jos haluat tehdä erilaisia keksejä niin jaa tässä vaiheessa taikina niin moneen osaan kuin haluat. Sitten sekoitat osiin haluamaasi suklaata tai pähkinöitä tai molempia. Jos haluat keksit enemmän suklaisiksi niin sekoita joukkoon 1-2 rkl kaakaojauhetta taikinan määrästä riippuen.

Laita taikinaa leivinpaperin päälle pötköksi ja rullaa paperi tiiviisti pötkön ympärille. Laita taikina jääkaappiin lepäämään vähintään tunniksi. Tai laita kaikki pötköt pakastimeen odottelemaan.

Kun haluat paistaa keksejä ota leivinpaperi auki ja leikkaa pötköstä paloja uunipellille. Paista keksejä 175 asteessa 10-15 minuuttia uunista riippuen. Keksit saavat jäädä vaaleiksi, jotta pysyvät pehmeinä. Riittää että ihan hieman ulkoreunasta ruskettuvat.

Jäistä keksitaikinaa pellillä. Jätä isot välit sillä keksit leviävät paljon.

Tässä sama pellillinen paistettuna.